Miten valitsen oikean koon

Vaatteen väljyys on makuasia, ja siksi kaksi täysin samankokoista leidiä voi valita ihan eri kokoisen vaatteen.
Vaatteen väljyys on myös tyyli- ja muotoiluasia, jolla disaineri kuvastaa omaa näkemystään suunnittelemissaan vaatteissa.

MUTCAT-malliston mallit ovat rentoja ja yleensä oversize, eli väljiä. Mallit on kaavoitettu normaalia reilummilla väljyysvaroilla, että saadaan toivottu lookki vaatteeseen.  🖤 Jos tykkäät kuitenkin perinteisesti istuvasta vaatteesta, älä pelkää valita yhtä, tai jopa kahta kokoa pienempää kaavan kokoa. 🖤

Oikean kokoisen kaavan valintaan kannattaa käyttää ohjesivujen vartalon mittojen mukaista mittataulukkoa sekä kohtaa: valmiin vaatteen mittoja. Koska tässä ommellaan uutta lempivaatetta juuri sinulle!

MITTATAULUKKO / VARTALON MITAT

Tästä löydät sen koon, joka on alun perin suunniteltu sinun kokoisellesi juuri siitä materiaalista, johon malli alkujaan suunniteltiin.
Vertaa mittataulukon mittoihin oman vartalosi mittoja alusvaatteisillasi. Huom: Mittataulukot on tehty aina vain yhdelle vartalotyypille, eikä se valitettavasti ota huomioon, että me ollaan kaikki erilaisia!

Mittataulukon yhteydessä on kerrottu, onko malli oversize, eli reilu ja väljä. Jos haluat silloin perinteisemmin istuvan vaatteen, valitse pienempi koko. Yleensä myös neulokseen tai todella laskeutuvaan materiaaliin kannattaa ottaa pienempi koko.

VALMIIN TUOTTEEN MITAT

Tämä on se kohta, josta saat tietää varmasti minkä koon valitset:
Tarvitset vain mittanauhan, ja sen sopivan kokoisen lempivaatteesi, jonka materiaali on vähän samantyyppistä kuin sen jonka aiot ommella.
Vertaa mittaamasi vaatteen mittoja MUTCAT-kaavan “valmiin tuotteen mittoihin”, niin saat varmasti haluamasi kokoisen vaatteen.
MUTCAT-mekoissa, takeissa ja tunikoissa tärkein mitta on rinnan ympärys. MUTCAT mekot ja yläosat ovat yleensa reilun A-linjaisia, joten lantion mitta ei ole niin tärkeä; yleensä kaiken kokoiset pyllyt mahtuvat mutcat-helmojen alle.

Housujen koon valinnassa kannattaa myös mitata lempparihousuja ja verrata valmiin tuotteen mittoihin, HUOM: Housun koon valintaan vaikuttaa materiaali! Super-stretch-kankaasta valitaan yleensa pienempi koko, vain vähän joustavasta tai kokonaan joustamattomasta isompi.

Muistathan, että autan mielelläni myös kokoon liittyvissä asioissa. Laita viestiä sähköpostilla marjukka@mutcat.fi, niin pähkäillään yhdessä!